Wie ben ik

In deze BLOG wil ik andere mensen inspireren dat een manier van leven anders dan de maatschappij ons voorschrijft heel goed mogelijk is. Voorts wil ik mijn visie achter zelfvoorzienend leven beschrijven. Ik ben nog maar 9 maanden geleden begonnen dus ben geenszins een expert. Dus wat zelfvoorzienend leven precies voor mij inhoudt zal de tijd moeten leren.  Wel probeer ik nu al een voorlopige visie op wat het voor mij inhoudt te geven. Deze zal zeer waarschijnlijk in de loop van de tijd aangevuld en aangepast worden. Wil je wat vragen laat dan even een reactie achter of neem even contact op middels dit formulier.

Wie ben ik?
Ik ben zelf vanaf mijn 30e heel langzaam bewust geworden wat ik nu eigenlijk wil. Nu op mijn 42e jaar ben ik daar nog steeds niet helemaal achter. Wel weet ik in grote lijnen nu wat ik wel en niet wil en daar ben ik erg gelukkig mee. Ik probeer nu zoveel mogelijk trouw te zijn aan mijn innerlijke zelf, voor zover ik me daar nu al bewust van ben. Een van de meetpunten daarin is: voel ik me goed. Dat lijkt simpel maar vaak kom ik er pas na een dag achter dat ik me een dag lang boos, sjagerijnig of negatief heb gevoeld. Ik was me er op dat moment gewoonweg niet van bewust en had dan ook niet de mogelijkheid om er wat aan te doen.

De onmetelijke natuur dwingt bij mij diepe respect af. De natuur doet me beseffen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en dat we elkaar nodig hebben. De natuur doet me beseffen dat gewoon zijn ook goed is. De natuur doet me beseffen dat je niet perfect hoeft te zijn, je bent perfect zoals je bent. De natuur doet me beseffen dat ik weinig anders nodig heb anders dan wat de natuur mij kan geven.

Vroeger wantrouwde ik mensen. Als ze vriendelijk waren dan dacht ik dat ze wat van me moesten. Nu is dat veranderd in een grote interesse in mensen. Het voordeel van de twijfel geven en me niet uit mijn energie laten halen door mensen als ik dat niet wil. Dat lukt natuurlijk niet altijd echter ben ik me er van bewust geworden dat als ik boos wordt dat ik dat doe en het niet de schuld van de ander is. Ik wordt boos maar heb ook de keuze om niet boos te worden en bv. een dialoog of discussie aan te gaan. Ik kan er zelf voor kiezen hoe ik me wil voelen. Vroeger was ik wel eens dagen lang boos op mijn vriendin en zeiden we niks tegen elkaar. Totdat ik er achter kwam dat ik al die tijd eigenlijk voornamelijk mezelf zat te kwellen. Het is me gelukt om die boosheid nog maar een uur of zo te laten duren en in sommige gevallen helemaal niet boos te worden.  Een grotere mate van zelfbewustzijn heeft hier voor gezorgd.

Situatie
Begin 2009 heb ik besloten in een Ger ofwel Mongoolse Yurt te gaan wonen. Ik wilde al een tijdje op een zelfvoorzienende manier gaan wonen echter zag ik er nog geen mogelijkheid voor. Tot ik het idee kreeg om een tijdelijke staplek op een camping te zoeken om zodoende de bal aan het rollen te krijgen. En dat is gelukt.  In een periode van anderhalve maand is zowel het idee ontstaan, mijn Yurt aangeschaft en een tijdelijke plek gevonden. Tot op heden ben ik blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ik weet nog niet precies waar ik over een jaar zal wonen. Ik zou graag deel uit willen maken van een kleine duurzame leefgemeenschap. Ik wil daar langzaam naar toe werken.

28 thoughts on “Wie ben ik

 1. Hoi!

  Leuk om even een kijkje te nemen op je blog! Ik vind het erg dapper dat je deze keuze hebt gemaakt; om helemaal zelfvoorzienend te gaan leven. Ik ben benieuwd naar je ideeën, wie weet kan ik er wat van in ons huishouden toepassen…!

 2. Hee Louis,
  Als lid van de Vereniging Ecodorp Brabant ben ik zo benieuwd naar hoe jij jouw Yurt beschermd tegen al dat water in Nederland. Ik wil ook zo gaan wonen, want ik woon graag in een tent. Maar het mag wel droog zijn van binnen in mijn tenthuisje. Ik zoek wel naar ecologische materialen om de Yurt te beschermen. Heb je een idee of twee, dan lees ik dat graag. Geniet van de lente.

 3. Hee louis, heb net je site bekeken, ziet er goed uit. Daar heb je heel wat uurtjes in zitten. Leuk dat je met dit project begonnen bent. Ik kwam via 'stumbleupon' een keer op een maker van hobbit huizen, ook met stro en klei.
   
  hee groetjes Mirjam (vriendin van Sandra)

 4. Hoi Louis,
  Ik ben heel eg geintereseerd in leven in een yurt voor korte tijd, als voorbereiding op onze emigratie en niew te bouwen comuntiy en huizen in z amerika,
   heb jij voor mij meer info, ideeen??
  ik hou het meest van ronde en ovale vormen, gaaf jouw yurt!
   
  lieve groet mariza

 5. hoi, kwam op je website .. opzoek naar mensen die in yurts wonen.. in nl….  inspirerend..  leuk op je tegen te komen.. marike

 6. Leuk om de achtergrond te lezen van het ontstaan van deze site over zelfbewust leven bouwt. Zo te zien maak jij al een droom van velen waar. Bedankt voor je inspirerende site

 7. Hoi Louis
  Wij zijn een paar 50tigers, waarvan de kids haast allemaal de deur uit zijn…we hebben zoveel plannen…om hier weg te gaan en iets in een warm land op te zetten ofzo….maar het kwam op ons pad dat we ook hier in nl een andere meer sobere manier van leven op zouden kunnen zetten.
  Via via kwamen we op een Yurt uit, het voelde aan als een soort thuiskomen, iets wat ons wel eens heel goed zou kunnen bevallen….jouw site met daarin je hersenspinsels en belevingen past daar heel goed in. We willen binnen kort ons eens uitnodigen bij mensen die het hele jaar door in een yurt wonen om ons zo beter te orienteren.
  Alle extra en duren dingen verkopen om zo geld vrij te maken om ons vrij te maken……komt nog….eerst maar eens beleven.
  We hopen  dat je nog veel gaat schrijven over je blevenissen…wij gaan je volgen
   
  Gr
  bert en Cora

 8. Hai, mooi te zien hoe je bezig bent. Ik zelf ben op zoek naar een plek om een Ger neer te zetten. Heb jij tips, hoe ik dat het best kan aanpakken?
  met Natuurlijke groet,
  Hans Götze

 9. Hoi Louis,
  Ook wij (55+) proberen binnen onze mogelijkheden en kunnen, een positieve bijdrage te leveren aan een minder sombere toekomst voor allen na ons. Dat doen wij o.a door biologisch tuinieren, zonne-energie, sedumdaken, hergebruik in wonen en bouwen, en inkopen bij de natuurwinkel. Hierbij gaan we meer dan regelmatig in de fout, met als positief effect dat wij ons zelf weer proberen te corrigeren wat ons dan weer bewuster maakt van de keuzes die wij moeten / willen maken. Ondanks dat 'duurzaam' nu bijna een hype lijkt te worden, voelen wij ons een roepende in de woestijn. Natuurlijk is het niet moeilijk gelijkgezinden te vinden middels organisaties, maar juist in de dagelijkse leefomgeving ervaren wij een muur van onbegrip.  Jouw site is stimulerend en motiverend. Wij zijn benieuwd hoe jij het yurt/duurzaam leven in de dagelijkse praktijk invuld en hopen nog eens een Ger-cafe te bezoeken.
  Groet en mogelijk tot ziens,
  Wim
   
     

 10. Hoi Louis,
  Mijn vriend Yourie en ik willen graag in een yurt gaan wonen en in de toekomst zelfvoorzienend gaan leven, en ook wij hebben ook een droom over een kleine leefgemeenschap. Wij zijn ons op dit moment aan het oriënteren hoe we dit het beste kunnen aanpakken…. Heb jij tips voor ons waar we op moeten letten bij het kopen van een yurt en hoe we aan een stuk grond kunnen komen in midden nederland?
  Warme groet Jeanette

 11. Hoi Ger,
  Ik heb afgelopen 7 maanden op een Ecolonie gewoond.Dit is een woon-werk gemeenschap in het noorden van Frankrijk; de Vogezen. Wellicht is het interessant voor je om eens op hun site (http://www.ecolonie.org) te kijken of eens langs te gaan. De thema's die jij omschrijft zijn hier ook basis thema's. Het bestaat nu 20 jaar, dus misschien valt er wat te leren.
  Groetjes, Maud.,

 12. Hoi Maud, dankje voor de tip. Ik heb er al meer over gehoord. Zal de site eens uitchecken. Grtjes. Louis.

 13. Erg inspirerend! Het was fijn om even op je site rond te neuzen. Ik ben zelf ook aan het rondkijken om zelfvoorzienend, ecologisch, eco dorp, woon/leefgemeenschap of iets dergelijks te gaan wonen. Ik woon nu samen met mijn dochter en vindt het best pittig om die stap zomaar te nemen. Mijn dochter moet naar school, papa wil haar ook graag blijven zien enz. Heb in ieder geval wel al een grote sprong naar vrijheid in mijzelf gemaakt, dat doet al veel veel goeds en leven in het nu.
  You are a beautiful soul. Knowing is stronger than faith. Dont't stop dreaming and always follow your heart. Let your intention be love. Anything not based on love, will lose its strength over time. Let the light of your soul shine.
  Liefde en licht Marieke
   

 14. Wat mooi wat je allemaal doet!! Het geeft een goed gevoel om te weten dat je bestaat en dat er veel anderen zo lief reageren op jou initiatief. Dan denk ik: WIJ gaan vooruit 🙂

 15. Hallo Louisbanens,
  Sinds 8 april 2011 woon ik met nog 4 andere mensen in Wirdum (naast Appingedam), bij de steenfabriek Rusthoven. Wij zijn een zelfvoorzienend project gestart dat heet: Vredestuin Rusthoven. 
  Jij en ik hebben ongeveer hetzelfde doel voor ogen en daarom lijkt het mij leuk om elkaar eens te ontmoeten. Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.
  Ook voor de mensen die geinteresseerd zijn in een zelfvoorzienend woongemeenschap of een plek zoeken voor bijvoorbeeld een ger, voel je welkom om een kijkje te komen nemen. Het adres is Rijsweg 43, Wirdum.
  Lieve groet van Monique

 16. Hoi Louis,
  We hebben even virtueel rondgebanjerd in jouw yurt en in het ger-café en we waanden ons weer in Luddeweer. Hoe gaat het met je groetetuin, groeit en bloeit alles naar wens en eet je er smakelijk van? Woont Willy al in haar blokhut? Ben je al in Zuid-Europa geweest?
  Wat een bende vragen, of niet.
  Groet Aly en Hannie, logees uit het keetje met Hemelvaartdag

 17. Hey Louis!
  Ik bekijk je site al een tijdje. Leuk hoe leeft !
  Ik ken je manier van leven, erg fijn. Een soort vanzelfsprekendheid.
  Grote groet, Aswin

 18. Dag lief mooi medemens…………
  Ik geniet van je site, en heb het gevoel dat ik even in je ronde woning vertoef…………
  Dank vanuit mijn diepe ZIJN………………….
  liefs Marijke

 19. Dat is fijn vertoeven op je site. Bedankt voor het delen van ervaring!
  Zo surfend over het www merk ik dat ik niet de enige ben die plannen opvat als reactie op de snel veranderende samenleving en innerlijke drijfveren. Zo is mijn plan eveneens in een kleinschalig zelfvoorzienende gemeenschap te komen of met anderen op te richten. Wat mij betreft gaat dat gebeuren in het buitenland en daarvoor op zoek naar gelijkgestemden met een gegronde spirituele interesse en vertrouwen i/d toekomst!
  Succes met alles, Richard

 20. Hi, gevonden, en ik kijk terug op een erg fijn gesprek en geniet nog van de heerlijke groenten; warme groet, Françoise

 21. Hallo Yurt liefhebbers, alleen al zien hoe het woont in een yurt geeft
  al een vrij en ruim gevoel, ik begin steeds meer aan het idee te wennen ook zo te gaan wonen. Bedankt Louis, voor alle inspiratie en tips.
  Het ga je goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*