Suggesties

Heb je een goede suggestie voor een boek, film, documentaire of website dan hoor ik dat graag! Je kunt dit doen door hieronder een reactie te plaatsen.

10 thoughts on “Suggesties

 1. Een mooi huis, zo'n Yurt. En een overzichtelijke site met leuke links. Aangezien ik niks omtent regel-wetgeving kan vinden die geldt voor deze woonvorm vraag ik mij af of jij daar meer informatie over kan geven?
  Zelf ben ik een plan aan het schrijven '' welke stappen ik moet nemen om een leefvorm te realiseren op het land''
  Positief is dat ik veel aan agrarische vaardigheden heb gewerkt en groenten kweken erg graag doe.
  Daarnaast zijn er veel zaken waar ik nog aan moet werken. Vooral kennis omtrent regel/wetgeving voor woonvorm, kweek regels en marktvergunningen. Wanneer je overschotten wilt verkopen moeten zulke zaken natuurlijk in orde zijn. Zo zijn er nog veel andere zaken om mee te nemen in mijn plan.
  Aangezien ik geen mensen ken die met het land willen leven mis ik de discussie en uitwisseling van ideeen.
  groeten Martijn

 2. Hoi,
  Ik heb net het Transitie handboek gelezen van Rob Hopkins, aan je website te lezen heb je veel overeenkomstige ideeën dus misschien ken je het al. 
  Ik ben zelf erg op zoek wat mijn taak is in het geheel want er moet iets veranderen! Ik wil je in ieder geval zeggen dat ik het heel goed en mooi vind wat je doet, erg inspirerend!
  Eefke 

 3. Hoi Eefke, ik heb het boek al in de kast liggen maar nog niet gelezen. Wel ‘In Transition’ gezien. Erg goed!.Staat ook op mn BloG bij video’s. Grtjes. Louis.

 4. Zembla, uitzending van vrijdag 9 maart 2012, titel Voedselverspilling. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam maar omdat ik zoveel behoefte heb aan natuur en rust woon ik nu in het oosten van het land. Wat ik hier echter mis is bijvoorbeeld een initiatief als de 'Over datum eetclub'. (zie hiervoor de uitzending van Zembla) Daarvoor moet je blijkbaar in een stad zijn waar grote groepen ruimer denkende mensen zich bij elkaar aansluiten en komen tot de uitwerking van ongelooflijk goede ideeen.

 5. Hoi Louis, misschien is dit watersysteem ook wat voor jou (en anderen); het filtert slootwater in drinkbaar water. Ik gebruik het zelf gewoon thuisen bevalt goed.
  Je kan contact opnemen met de maker (t'gaat over de Tulip water filter) waterzuivering4all@gmail.com 
  wie weet ken je het al, ik hoor t graag
  Françoise

 6. Aloha Lonely Feather,

  we zagen net nav je e-mail jouw docu op "melk en honing". Heel inspirerend. Een voorbeeld voor onze droom.

  AHO
  Bianca & Cees

 7. Hallo Louis,
  Via via op je site terechtgekomen. Wat een prachtige artikelen, filmpjes en onderwerpen heb je erop staan. De volgende film heeft diepe indruk op mij gemaakt: http://www.thrivemovement.com/, misschien heb je hem al gezien, misschien nog niet.
  Wij zijn een aantal jaren op reis geweest, zie ons blog, en komen volgende maand weer terug in Nederland. Wij zijn van plan om ook in een yurt te gaan wonen, waarschijnlijk in Friesland.
  Wie weet tot ziens, groetjes Elske & Bauke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*