Earth Surfing – Een momentje van verwondering

Op een ochtend deze zomer, tijdens het wandelen verwonderde ik me dat ik maar met 2 voeten in verbinding met deze reusachtige aarde sta. En dit terwijl zij met een enorme vaart rond draait en ook nog eens idem dito om de zon draait. Hoe bijzonder is dat, en wij (en ik 🙈) ons maar druk maken in dit kleine landje.
 
Ik heb het even opgezocht, we draaien in 24 uur met zo’n 1666 km/uur in het rond. De aarde draait met 110.000 km/uur rond de zon. En ons zonnestelsel beweegt met 800.000 km/uur door de Melkweg.
 
Onvoorstelbaar dat we NU – OP DIT MOMENT met deze snelheden door het heelal razen en dat we hier vrijwel niks van merken!

One thought on “Earth Surfing – Een momentje van verwondering

  1. Mooi dat je daar even bij stil staat! Van de week heb ik naar het onweer zitten kijken hier in het Zeeuws Vlaanderen. Wat kan de natuur een kracht hebben, en het was prachtig om te zien!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*