Heel eenvoudig vlierbloesemlimonade maken

Vlierbloesemlimonade maken doe je in een handomdraai. Pluk een aantal vlierbloesemschermen. Die zijn of komen nu allemaal in bloei. Zorg dat je schermen hebt waar alle bloemetjes mooi open staan en het gele stuifmeel aan je gezicht blijft kleven als je je neus erin steekt. De bloemschermen ruiken heerlijk zoet. De vlier is in Nederland een veelvoorkomende struik/boom en zit vol met bloeiende bloemschermen in de maand juni.

Vul een kan met water (liter) en stop er 2 of 3 bloemschermen in. Laat dit zo’n acht uur trekken. Doe er ook een citroenschijfje bij en evt naar wens wat suiker of appelsiroop en je heb een heerlijke gezonde en goedkope limonade. Je kunt de bloemschermen ook drogen in de zon of op een warme droge plek. In 2 dagen zijn ze gedroogd en te bewaren voor later gebruik. Voorts kun je van de verse of gedroogde bloemschermen ook vlierbloesemthee en siroop maken. Google maar eens! Zie ook mijn post van vorig jaar over vers geoogste kamille, lavas en vlierbloesem!

One thought on “Heel eenvoudig vlierbloesemlimonade maken

  1. Hoi Louis,
    kwam, op zoek naar een recept voor vlierbloesemlimonade, op jouw site terecht.
    Je bent er qua plek zeker niet op achteruit gegaan zo te zien. Leuk!

    groetjes,
    Hilde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*