Hebben we werkelijk grootschalige industriële landbouw nodig om de wereld te voeden?

We hebben grootschalige industriële landbouw nodig om de wereld te voeden. Overal lijkt dit statement te worden verspreid. Door wie eigenlijk? Zijn het niet vooral zij die het meest te winnen hebben bij deze vorm van landbouw. Steeds meer studies tonen aan dat het mogelijk is om de hele wereldbevolking te voeden als we minder vlees eten, minder voedsel verspillen en we overschakelen naar een duurzame ecologische manier van werken. Volgend filmpje geeft inzicht in de mythes van de grootschalige landbouwindustrie.

Wil je nog wat meer weten over dit onderwerp? Kijk ook eens naar:

Heb je behoefte aan wat constructieve input  kijk dan naar onderstaande documentaire 'Farm For the Future'. Na het zien hiervan werd ik zo enthousiast dat ik een hele mooie 10 daagse Permacultuur cursus heb gevolgd op de Isle of Man bij Mill Millichap en Rod Everett. Zie hier verslag Mij en Jo Balfe.

 

Een andere mooie documentaire is 'The Power of Community. How Cuba Survived Peak Oil'. Deze documentaire toont hoeveel efficiënter we kunnen omgaan met schaarse middelen maar ook hoeveel beter we dan zorgen voor moeder aarde en voor elkaar.  En niet alleen dat. Het is al langer bekend dat in de moderne landbouw voor elke joule energie die we oogsten er 10 joule aan energie moeten instoppen, bestaande uit transport,machines en kunstmest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*