No Poo – Geen shampoo meer gebruiken

Sinds kort gebruik ik geen shampoo meer. Waarom? Shampoo kost geld en zeker die van de biologische winkel. En shampoo ontvet het haar veel meer dan nodig is. Hoe was ik mijn haar dan wel? Met natriumbicarbonaat ofwel backing soda ofwel zuiveringszout oftewel maagzout. Het is een natuurlijke stof die ook door de alvleesklier zelf wordt aangemaakt  om het maagzuur te neutraliseren. Vandaar dat het ook als maagzout wordt gebruikt (oplossen in water en drinken). In Amerika is er de 'Noo Poo' beweging van mensen die geen shampoo gebruiken. Het is een antwoord op de agressieve commercie die mensen wijs maakt dat dit soort producten goed voor je zijn. Veelal is het tegendeel waar.

Maar goed je kunt er dus ook je haar mee wassen en het is erg goedkoop verkrijgbaar bij de Toko in een oranje pakje van ARM & HAMMER. Doe een eetlepel backing soda in een groot glas warm water en meng het goed. Masseer het water met kleine beetjes in je haar en hoofdhuid.  Laat het even intrekken en spoel het uit. Als conditioner kun je appelazijn gebruiken met een beetje warm water (half/half). Langzaam inmasseren, in laten trekken en goed uitspoelen.

De eerste 2 weken zal je haar een beetje greasy aanvoelen omdat je talgklieren nog overmatig veel talg produceren. Dit zal langzaam afnemen en je haar voelt dan weer goed aan. Het wassen zelf is niet zo prettig als met echte shampoo maar denk je in hoeveel chemische stoffen gebruikt worden om dit mogelijk te maken. En wat dacht je wat er benodigd is om dit waswater, dat de riool in gaat, weer schoon te maken? Zelfs in biologische shampoo zit een hele reeks stoffen waar ik nog nooit van heb gehoord. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*