Het woord en de hulproep van de Maya’s

Wat een indringende documentaire door the Maya's over the Maya's. Een heel helder inzicht geven ze ons over de  tijd waarin we leven. Dat 21 december niet perse de exacte einddatum van de cyclus is maar dat wij ons moeten voorbereiden dat er dingen gaan gebeuren, een verandering in energie. We moeten dit vieren want het wordt een hele speciale tijd in de geschiedenis. 

Een aspect die voor mij tekenend is is dat het land van de Maya's, en van vele andere (3e wereld) landen, wordt afgepakt voor grootschalige voedsel en bio-brandstof productie. Hierdoor worden de lokale bewoners gedwongen te verhuizen naar de steden en te werken in fabrieken, beroofd van al hun waardigheid. Als wij hoofdzakelijk producten blijven eten uit verre landen in plaats van lokale producten die bij ons voldoende voorhanden zijn dan blijft dit zo doorgaan. Grote bedrijven verwoesten levens omdat wij die producten kopen. Om maar niet te spreken over de milieuschade die het transport met zich mee brengt. 

Wees alsjeblief matig met rijst, bananen, koffie, soja. Eet hoofdzakelijk lokale producten uit Nederland en dan uit Europa. Aan het grotendeel van de producten van ver weg hangt een lucht van slavernij en kolonisatie. Als je dan toch van ver weg wil eten, koop dan Fair Trade. Zo kunnen we zelf meehelpen vormgeven aan een nieuwe tijd van fair play, samen delen en samen spelen. Geen grote bedrijven waar we de macht aan weggeven maar kleine autonome gemeenschappen die elkaar helpen als het nodig is. En producten die ze over hebben, informatie en cultuur uitwisselen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*