Wie ben ik – 2012

3.5 jaar geleden heb ik een nieuwe start gemaakt. Op een ochtend wist ik het. Ik ga in een Mongoolse Yurt  wonen.  Gewoon ergens bij een boer of op een minicamping. Maakt niet uit als ik er maar mee kan beginnen. En als ik weer weg moet dan vind ik wel weer wat anders. Geen moment meer getwijfeld. Een week later had ik een Yurt en een maand later stond ik met mijn Yurt ergens in Groningen. Ik mocht het 2 maanden uitproberen.

Nu 3 en een halve jaar later sta ik er nog steeds en tot op heden ben ik er nog erg blij en enthousiast over. Zo enthousiast dat ik in 2009 ook gelijk begonnen ben met deze weblog om mijn leventje uit te dragen teneinde andere mensen te inspireren maar ook om geïnspireerd te worden door nieuwe contacten. En dat heeft gewerkt. Veel nieuwe vrienden en contacten zijn in mijn leven gekomen. Ik ben heel blij dat ik nu leef. Een eindtijd waarin niet faire en duurzame systemen instorten en tegelijkertijd een begintijd van nieuwe kansen en ideeën. Ik voel me verheugd dat ik hier aan mee mag werken.

Wat is voor mij Zelfvoorzienend Leven?
Dat is in grote mate voorzien in eigen levensbehoeften. Dat hoeft zeker niet alles te zijn. Voor mij geld de regel 75%. In plaats van dat ik 75% uit de winkel haal en wie weet wat en wie ik er allemaal mee schaadt produceer ik 75% zelf. Niet dogmatisch maar met de menselijke maat. Ook als lokale producten worden verhandeld is dat voor mij zelfvoorzienend leven omdat de gemeenschap waar ik mee verbonden ben zichzelf voorziet in de levensbehoeften. Ook goed voor mijzelf zorgen, wat heb ik nodig. Een knuffel, fijne mensen om me heen. Dat is ook zelfvoorzienend leven voor mij. Omdat we volgens mij allemaal met elkaar verbonden zijn is goed voor mijzelf zorgen dus ook goed voor een ander zorgen. 

Waarom zelfvoorzienend leven?
Bovenal haal ik heel veel plezier uit dit leven. Door de eenvoud hoef ik niet meer hard te werken voor mijn hypotheek of nieuwe TV. Ik kan me nu weer concentreren op de voor mij wezenlijke zaken. Gezond biologisch eten, genieten van de natuur, mijn tuin en mensen. Ook is dit leven  vooralsnog mijn antwoord op het nemen van verantwoordelijkheid en self-empowerment. Dat komt omdat de huidige systemen, economie en macht op de eerste plek zetten en burgers afhankelijk maken. Via ons koopgedrag steunen wij die systemen. Zelfs in de natuurwinkel, al ben ik er heel blij mee, zijn we er niet compleet van geschoond. We kunnen volgens mij naar een nieuwe economie waarin geld en bezit niet meer centraal staat. Een economie van overvloed waarin schaarste niet meer kunstmatig wordt gecreëerd door bedrijven en machthebbers. Een economie van genoeg is genoeg en geven wat je over hebt. Een economie van samen delen ook over de grenzen heen. Een economie van lokale producten en diensten. Geen slaven meer die voor ons ver weg het voedsel en goederen produceren. Geen gezeul met dieren en voedsel over lange afstanden puur alleen voor de winst. Geen dioxine uitstotende schepen die onze bananen aanvoeren alleen maar omdat we ze lekker vinden. 

Bewustwording
Wat wil ik van dit leven? Waarom doe ik dingen die niet bij me passen of niet goed voor me zijn?  Al geruime tijd weet ik dat ik wil afdalen van de materiële ladder. Steeds eenvoudiger leven. Voedsel uit de tuin en een dak boven mijn hoofd met een kacheltje dat brandt. Dat voelt heel goed, nog steeds. Meer heb ik niet nodig, althans? Een patroon in mijn leven was en is nog steeds aanwezig  ‘Ik kan alles zelf en heb niemand nodig’. Een gevolg van angst, boosheid en teleurstellingen die ik in mijn vroege leven heb opgelopen. Zelfonderzoek, het lezen van boeken over bewustzijn en zelfacceptatie heeft dit patroon en de emoties die daar bij horen langzaam aan de oppervlakte gebracht. Gaandeweg kwam ik er achter dat dit patroon mij niet meer diende, dat ik wel iemand nodig heb. Dat zijn lieve mensen om mij heen waar ik lief en leed mee kan delen. Dit komt steeds meer tot uiting in mijn leven, zowel  in contact met familie als met vrienden en daar ben ik erg blij mee. 

Leef het leven waar je van droomt
In Augustus deed ik mee aan een week van de Gewijde Reis ‘Leef het leven waar je van droomt’. 6 dagen en 5 nachten achter elkaar, ben ik, samen met zo'n 59 anderen, op reis gegaan naar mijn innerlijke bron. En dit, begeleid door zo’n 30 Engelen begeleiders.  In deze ongelofelijk mooie week ben ik tijdens 2 Ayahuasca ceremonies achter gekomen wat mijn hoofdtaak is in het leven.  Namelijk, andere mensen helpen om zich te bevrijden van het juk dat ze met zich meedragen zodat ze de absolute schoonheid van hun wezen kunnen ervaren en zich te herinneren wie ze werkelijk zijn. Ook heb ik mijn spirituele naam ‘Lonely Feather’, die ik geheel onverwacht van een indiaan in een visioen kreeg, geaccepteerd. Wil je wat meer lezen hierover ga dan even naar de post 'De reis van mijn leven'.

Hoe ik mijn hoofdtaak vorm ga geven in mijn verdere leven, dat moet zich nog ontvouwen. Ik leef al ruim 3 jaar het leven van mijn dromen. Ik weet ook dat ik de laatste jaren al veel mensen heb kunnen inspireren om dichter bij zichzelf te komen. Na deze reis is het mij duidelijk geworden wat mijn hoofdvervulling is en kan ik met nog meer overgave mijn levenspad bewandelen.

9 thoughts on “Wie ben ik – 2012

 1. Wow, je maakt mijn grootste droom virtueel, geweldig!
  Dit wil ik ook, zoals steeds meer mensen, kleine zelfvoorzienende gemeenschappen vormen, los van alle systemen. Delen = helen.

  Heel veel inspiratie, geluk en veel JA momenten wens ik je toe, mooi mens.

  Namaste, Cinta

 2. Wonderful to witness you in this journey, Louis, and yes, you are already in the role of bringer of light to others, so it's great that you keep affirming and receiving the affirmation of that in yourself. Everything you are and do is bringing light on our planet. Thank you! and Love. Mari

 3. In een verre toekomst hier ver vandaan, waar er geen nieuwe wetten gemaakt worden… simpel weg omdat we alles al weten en uitgedokterd hebben, daar kom jij mischien al aardig in de buurt broeder!!!

  "mischien is het een idee, mits dit mogelijk is… om je te begeven op de social media(hyves/fb), niet altijd schoon maar wel bevolkt door gelijk gezinden!!!"

 4. Alles waar ik van droom komt hier bij elkaar. Ik zit de hele middag al op blz. 94/95 van de nieuwste Happinez…. Ik wil een hut van klei, maar dan een variant die tegen ons Hollandse klimaat bestand is…. Kan er 100 meter verderop nog een gers staan??? Als je het goed vindt kom ik heel graag een keer kijken. Heerlijk, zo je leven te leven.

 5. Hi Louis, NewYurt city was mijn doel. Richard overleed en ik voed onze zoon nu hier in Groningen op, het wrikt hier en daar en het doel is op de achtergrond geraakt. 2 seminar's bij Brandon Bays gaven een goede zet en nu doe jij dat met het leven dat je leeft. Hoop dat het allemaal waar is en je zo'n happy chappy bent als je lijkt. If so houden zo!

 6. Prachtig, Louis. Je bent een mooi mens! Inspirend! Positief! Helder! Humorvol!
  Hoop je vaker te gaan ontmoeten!
  Hug!

  Paulus (oet Stad).

 7. Dag bijzonder mens, ik lees met plezier jou verhaal, herkenning! en
  inspirerend om op jou site te kijken hoe je dit allemaal doet.
  Hoop dat wij binnenkort ook de stap kunnen maken naar een eenvoudiger en gezondere manier van wonen. De woonlasten van een normale gezinswoning rijzen hier de pan uit . Jou voorbeeld geeft de burger weer moed. Het boek ; De samenleving in 2015 van Christoph Fasching, gaf mij hoop op een heel andere manier van leven wat nog gaat komen (en er gelukkig al is hier en daar), een echte aanrader! helemaal in de sfeer van natuurlijk leven, delen etc. want er is genoeg op deze aarde als wij er goed mee omgaan.
  Warme groet uit Rustenburg van Clara

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*