Off the Grid

Interessante documentaire. De crisis in de VS loopt een beetje voor op die in Europa, te zien in deze documentaire. Het systeem faalt en mensen gaan zelf manieren zoeken en bedenken om weer een zinvol leven te leiden. In mijn eigen leventje probeer ik steeds onafhankelijker van geld te worden. Dit lukt steeds beter en ik wordt steeds creatiever. Dit geeft een heel machtig gevoel dat je zonder veel geld toch een zinvol en gelukkig leven kan leiden. Ook ben ik meer buiten dan ooit en geniet ik steeds meer van de natuur en mijn groententuin. Wil je dit ook, sluit je aan bij een Transition Town, die zijn er nu overal in Nederland. Of ga gewoon aan de slag. Start een tuintje. Woon je op een flat, creëer een raamtuin. Denk 2 x na voor je iets koopt. Ga niet naar de IKEA maar koop dingen bij een kringloopwinkel. Koop je eieren langs de weg, dat scheelt geld en je steunt de lokale boer of buur. Eet minder vlees en kant en klaar producten. Van het geld dat je bespaart kun je biologisch eten kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*