Dagje meehelpen in de Keukentuin

Afgelopen donderdag ben ik een dagje wezen helpen bij de biologische groente kwekerij De Keukentuin in Zuidbroek. Ze konden wel wat extra hulp gebruiken. Ik heb me die dag nuttig gemaakt met Tuinbonen plukken, het onkruid ertussen weghalen en sperziebonen plukken. Voorts natuurlijk lekker bijgekletst. Mocht je zin hebben dit hardwerkende gezin een keer te helpen, ze kunnen wel wat hulp gebruiken met onkruid wieden enzo. Dit is meditatief werk en je wordt ook nog eens omringd door gezonde plantjes.

Op dit moment zijn ze een experiment aan het doen met de Permacultuur methode mulchen. Een dikke laag stro wordt tussen de tomatenplanten aangebracht. Ook staan de sperziebonen nu op verhoogde bedden in een bedje van stro (: Voordelen van mulchen zijn legio, onkruiden krijgen bijna geen kans, dus minder wieden, je hoeft veel minder water te geven omdat stro verdamping voorkomt, goed voor bodemleven en de stro verteert langzaam tot mooie voedzame humus. 

Sinds een jaar heeft De Keukentuin ook een webwinkel waar je hun krakelvers geoogste groenten kunt bestellen, natuurlijk ook droogwaren en andere gangbare natuurwinkel producten. Afhaalpunten Groningen, Zuidbroek, Finsterwolde, Veendam en binnenkort ook Bourtange.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*