Op pad met Jolly Joker

Onlangs vroeg Emma mij of ik mee wilde helpen haar paarden te verhuizen. Een tocht van 16km van Zuidlaren naar Balloo. We zouden er allebei één aan de hand nemen ze langs fietspaden, wegen en weilanden leiden. Ik vond het best wel spannend want ik had nog niet eerder een paard begeleid. Wat zou er gebeuren als we blaffende honden of  lawaaig verkeer zouden tegenkomen. Toen we eenmaal liepen verdween de spanning in gewoon handelen in het NU. En dat ging heel goed. We kwamen bijvoorbeeld andere paarden tegen. Mijn paard (Fynn, een mannetje, ik noemde hem Jolly Joker) begon dan hard te hinneken en werd dan heel onrustig. Ondanks dat kon ik hem aardig in het gareel houden en mijn zelfvertrouwen groeide. S’ochtends om 7:00 uur vertrokken we en om 12:00 kwamen we in Balloo aan. Je zou denken, 16km, wat een lange tocht. Toch ging het heel snel omdat je de hele tijd met de paarden bezig bent.

Zie hier een filmpje dat ik maakte:

2 thoughts on “Op pad met Jolly Joker

 1. Leuk met het muziekje eronder!
  Lijkt me een hele fijne belevenis!
  Volgende keer óp het paard (gezien het muziekje ;-)?
  En zal ik dan meegaan om de camera te bedienen?
  Groetjes,
  Martha77h7

 2. Leuk met het muziekje eronder!
  Lijkt me een hele fijne belevenis!
  Volgende keer óp het paard (gezien het muziekje ;-)?
  En zal ik dan meegaan om de camera te bedienen?
  Groetjes,
  Martha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*