Nederlands gezin daagt bankensysteem uit

Een nederlands gezin weigert nog verder hypotheek te betalen…want in de hypotheek overeenkomst staat dat de bank het gezin geld leent…maar dat geld bestaat in wezen niet, wordt enkel virtueel (uit het niets) gecreëerd, echter stelt de hypotheek overeenkomst dat de bank een gelijkwaardige tegenprestatie moet leveren in de vorm van geld dat het zelf heeft. En dat is nu juist niet het geval! Zou mooi zij als wij dat ook konden doen. Geld uitlenen dat we niet hebben, er rente over krijgen en het ook nog eens terugbetaald krijgen! Heel moedig van deze familie, heb er al veel over gelezen, en ben overtuigd dat het zo werkt. Nu daagt dit gezin het banken systeem uit en ik hoop dat ze een hoop publieke bijval krijgen onder andere ook media-aandacht.  

 
 
Ik heb wel een kanttekening om niet helemaal in een slachtoffer positie te belanden. Op het moment dat we ons huis verkopen met winst krijgen we het geld direct in ons zak en hebben we meegeprofiteerd van de werking van het systeem. Vele mensen (dus niet alleen banken) profiteren van het systeem en daarom is het ook zo moeilijk om het systeem te doorbreken. Laten we hopen dat bovenstaand verhaal meer licht op de zaak werpt zodat we allen kunnen zien hoe het geldsysteem werkt zodat er eindelijk eens verandering in kan komen. Ik vind zelf dat op essentiële zaken zoals huizen (onderdak), voedsel en energie geen abnormale winst gemaakt mag worden. Uiteraard mag je wel een vergoeding krijgen voor de geleverde prestatie of de verbetering die je aan je huis hebt doorgevoerd. Echter vind ik dat zowel particulieren als projectontwikkelaars geen winst daarboven op mogen maken omdat dat nu eenmaal zo werkt in een schaarse huizenmarkt of we gewoon een slim spelletje spelen. Dit is een van de redenen waarom de prijzen van huizen zo abnormaal hoog zijn geworden en de prijs allang niet meer de echte waarde van het huis vertegenwoordigt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*