Hulp gezocht voor spiritueel-anastasia-permacultuur project in Spanje

Ik had onlangs email-contact met Daniel Keersmaekers die een mooi project heeft opgezet in Noord Spanje. Hij is op zoek naar mensen die hem willen helpen hiermee. Foto's van het project zijn hier te zien.

Daniel schrijft het volgende over zijn project en wensen:

Het project is in gronde net geboren, zeg 1,5 jaar oud, de visie niet want die is eeuwenoud! Voor mij is het een fusie van permacultuur, Anastasia, naturalfarming, verruimd bewustzijn en dat alles in een alledaags bewustzijn…. en ik heb er momenteel geen hokje voor om het netjes in te kunne passen.

Ik ben hier met men partner naar toe gekomen in 2010 en nu gaat zij terug met onze kinderen ergens in de zomer. Ik kan en wil verder met de plek omdat ik in een eigen stroom ben terecht gekomen. Hulp, jazeker… hoe, en onder welke vorm hangt van het geheel af. Voorlopig is alles tijdelijk, ook voor mij, en daar moet je dus ook van uit gaan.. heel belangrijk..verder is het een zaak van de stroom des levens gaande te houden..
 
De plek is vrij nieuw en on-ontgonnen terrein. Er is een gedeelte van het land die ik terug in gebruik wil gaan nemen. Dit wil ik op een zo natuurlijk mogelijke manier doen, dwz weinig machines– handwerk¨! Mijn invulling voor het werken met het land is gestoeld op een paar pijlers, geomantie en sacred-natural geometry, het natural farming van bvb M.Fukoaka en de permacultuur..
 
Ook het terug brengen van het transitiontown ( lees hoe het vroeger ging!) principe en dus go local! Ik zie dit alles als een groot geheel, waar ik dan verder op in ga vanuit men eigen innerlijke weten.. Het kijken naar het land en de mogelijkheden die het heeft en die dan stap voor stap uitwerken. Ik wil deze kennis ook delen , zij het dat dit voornamelijk praktisch zal zijn..( ik weet niet of je one straw revolution al gelezen hebt??? zo voel ik me ook hier!)
 
Verder is het een plek voor verdieping en bezinning, en is er de mogelijkheid om met oa.zweethutten te werken en ben ik in staat om mensen te helpen en te coachen in dat proces. Ik ben zelf al 18 jaar op pad! Daar komt bij dat ik de plek echt als een healingsbiotoop wil laten verder groeien, en hiermee bedoel ik dat ik-we in elk geval de openheid moeten hebben om daar aan te durven gaan staan. Vanuit creativiteit, verbondenheid met de diepe innerlijke waarheid, en van uit liefde…dit alles is in stroming…. dus geen dogma's vastroesten..

6 thoughts on “Hulp gezocht voor spiritueel-anastasia-permacultuur project in Spanje

 1. Leuk!
  Heb zelf ook plannetjes voor Spanje!
  Ben benieuwd waar je ergens in Spanje zit.
  Richard

 2. Hoi Richard, ik zit zelf niet in Spanje maar dat is Daniel Keersmaekers. Zie hier zijn project

 3. Beste Richard,
  Dat klinkt goed; mijn gezin en ik hebben iets soortgelijks voor. Vooral willen we ons onafhankelijk maken van het systeem dat steeds destructiever is.

  Trefwoorden: permacultuur, kunst, sustainable building, duurzaamheid, self-reliance, antikapitalisme, kinderen/familie

  U vindt me op facebook: kamiel79 – praat er graag over verder.

 4. Ik ben gestart met het organiseren van meditatieve wandelingen in het Drenthe. Ik merk dat steeds meer mensen vanuit het hart willen leven. Men is de graaicultuur zat. De laatste tijd worden er steeds meer cooperaties opgericht en wordt er meer diensten uitgevoerd met een gesloten beurs
  wolter moorman tel 0528-372744

 5. Hallo

  Wij zijn met een aantal aan het bezinnen over een plek in Spanje,verlaten dorpen heeft onze aandacht..we zoeken mensen wie al bezig zijn om binnen kort eens te komen orienteren en te zien welke mogelijke ontwikkelingen hier uit voort komen..
  Graag contact met pioniers..

  Groet,
  john

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*