Ger Cafe – zaterdag 18 juni

Heb je wat met zelfbewust leven, zelfvoorziening, permacultuur of spiritualiteit wees dan welkom in mijn Ger Cafe. We eten samen waarbij iedereen zelf wat te eten en drinken meeneemt. Daarna kijken we een film / documentaire. Na afloop praten we na, maken muziek of wat de avond ons brengt. Als het weer meezit maken we een kampvuurtje. Meld je evan vooraf aan zodat ik weet hoevel mensen er komen.

Potluck vanaf 18:00

Het is de bedoeling dat je zelf eten en drinken meebrengt als bijdrage voor de maaltijd. Denk aan een lekkere salade, hartige taart, pasta, fles wijn en/of wat voor bij de koffie. Ik regel koffie en thee en het cafe. Heb je zin om mee te helpen voorbereiden dan ben je ook welkom om eerder te komen.

Film

Ik wil dit keer de film Mother Earth – A new future for small farmers laten zien. Een bijzonder inspirerende film over kleinschalige lokale/regionale landbouw in Andrah Pradesh, een van de armste streken in zuid-India. Terwijl de grootschalige monocultuur-landbouw steeds slechtere oogsten oplevert, oogsten de vrouwen op hun kleine akkers 'goud'. De vrouwen organiseren collectieve inkoop, ze beheren eigen zadenbanken voor het behoud van de biodiversiteit en ze leggen eigen zadenvoorraden aan, waaruit anderen zaden kunnen lenen i.p.v. die te moeten kopen. Ze bedrijven traditionele vormen van kleinschalige ecologische landbouw met een systeem van combinatieteelt en een verscheidenheid van gewassen. Er worden geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zo worden ook de armere landbouwgronden steeds vruchtbaarder en er worden zeer goede oogsten behaald. Bovendien biedt deze arbeidsintensieve werkwijze veel werkgelegenheid. De vrouwen zijn trots op hun verworven onafhankelijkheid. Traditionele kennis over de landbouw en over de toepassing van zaden en gewassen voor medicinaal gebruik, wordt ingezet, behouden en weer doorgegeven.

Cafe vanaf 20:30

Daarna wat de avond ons brengt. Neem gitaar, djembe of boek of wat je ook wilt delen mee. Als het weer meezit maken we een gezellig kampvuurtje. Roken buiten.

Locatie & Vervoer

Ger Cafe is zo'n 14 km ten oosten van Groningen vlakbij Lageland. Laat even weten of je met de auto of fiets komt en waarvandaan je vertrekt. Evt. kun je dan samen rijden/fietsen.

Blijven Slapen

Eventueel kun je ook blijven slapen. Ik heb zelf 2-3 slaapplaatsen en de PIPO wagen op het terrein kan ook gehuurd worden voor 10€ pp.

Aanmelden

Meld je evan vooraf aan zodat ik weet hoevel mensen er komen. Aanmelden kan door een mail sturen naar gercafe@zelfbewustleven.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*