Hoe je eenvoudig een bio-zand-waterfilter maakt

In onderstaand filmpje zie je hoe je eenvoudig een waterfilter maakt die een groot gedeelte van bacterieen en virussen filtert. Ik ben van plan om er zo een te maken van een kunstof regenton (zie 2e filmpje). In dit water kan ik mezelf douchen, zand van groentes afspoelen etc.

1. How the BioSand Water Filter works

 

2. How a biosand filter works

2 thoughts on “Hoe je eenvoudig een bio-zand-waterfilter maakt

  1. Wat een boeiende filmpjes, erg leerzaam en handig. Maar waaruit bestaat de ”biolayer”? En hoelang kan je met zo’n filter doen, word het zand op een gegeven moment niet te vies of te vol met bacterien om het tegen te houden?

  2. Beste Gwenh,

    Dankjewel voor je reactie. Ik heb hier nog niet voldoende ervaring mee. Ik denk dat het van belang is dat het in verhouding is met de grootte van het filter en dat je het goed in de gaten houdt.

    Groeten

    Louis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*