Eerste Ger Cafe geslaagd!

Ger Cafe is boven verwachting verlopen! Met 13 volwassenen, 3 kinderen en een hond was het in mijn Ger gezellig druk. Ik wil iedereen bedanken voor zijn lichtende aanwezigheid en voor alle hulp en lekkere dingetjes voor bij het eten.

 
Foto's zijn gemaakt door Anina.
Smullen
Toen de eerste gasten binnenkwamen stond de pompoen- en erwtensoep al te pruttelen. De gasten waren gevraagd dingetjes voor erbij mee te nemen. Zo waren er ook veel ingredienten voor de sla.Rob is rucola en snijbiet in mijn tuin wezen oogsten en heeft hiermee samen met Florence een paradijselijke salade gemaakt met feta, zongedroogde tomaatjes, olijven en noem maar op. Ook was er een veelheid van drank meegebracht door de gasten. Na een klein welkomstwoordje zijn we het eten hongerig doch bewust (; te lijf gegaan.
 
Film
Rond 21:00 besloten we de film Ecovillage Pioneers te kijken. Een bijzonder inspirerende en informatieve film over zelfbouwers en ecodorp-pioniers in verschillende landen. Een productie van het Britse Undercurrents News Network, ism. Permaculture Magazine. Dankzij Ron van camping A-hoeve konden we de film met een filmprojector op groot scherm kijken.
 
Cafe
Blijkbaar heeft de film een snaar geraakt onder de aanwezigen want onder het genot van een drankje hebben we nog uitvoerig nagepraat over ecologisch wonen en het wel en wee van het opzetten van een ecogemeenschap(je). Een aantal mensen waren zelfs zo enthousiast dat ze er gelijk mee wilden beginnen. We hebben afgesproken dat we hiervoor een forum of mailinglist opzetten.Suggesties hierover zijn welkom. Rond een uur of 1:30 gingen de laatsten op bed aan.
 
Maandelijks Cafe
Het plan is om maandelijks een Ger Cafe te houden. Jullie snel wanneer er weer volgend Ger Cafe is.

3 thoughts on “Eerste Ger Cafe geslaagd!

  1. Jammergenoeg kon ik afgelopen zaterdag niet. Ik had geen idee waar je ger stond maar kwam tot de ontdekking dat je vlakbij Groningen zit dus, leuk! De volgende keer ben ik er graag bij! En ben erg geinteresseerd in de ideeën betreft een eco gemeenschap!
    Groet, Eefke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*