Ger Cafe – zaterdag 30 oktober

Heb je wat met zelfbewust leven, zelfvoorziening, permacultuur of spiritualiteit wees dan welkom in mijn Ger Cafe.

Samen eten vanaf 18:00

Ik regel de basis, namelijk soep en brood (biologisch / vegetarisch) en koffie en thee. Bijdrage 2 euro. Neem zelf iets voor erbij dan kunnen we dat samen delen. Denk aan een salade of iets voor toe of voor bij de koffie. Ik heb besloten zelf geen drank in te slaan, behalve voldoende koffie en (chai)thee dan, dus neem zelf een fles wijn,bier,sap mee en dan kunnen we van elkaars drankjes genieten!

Film/documentaire of onderwerp van 19:30 – 20:30

Ik ken een aantal hele goede documentaires die we kunnen kijken. Op de avond zelf besluiten we welke we gaan kijken. Heb je zelf een idee voor een film of onderwerp, laat het even weten. Documentaires die we zouden kunnen kijken zijn:

 • Ecovillage Pioneers –  over de zoektocht van een journaliste naar duurzame manieren van leven door het bezoeken van leefgemeenschappen zoals Lammas in Wales.
 • In Transition over de transition town beweging, heel inspirerend omdat een positief handvat wordt gegeven hoe zelf dingen lokaal aan te pakken.
 • Power of Community – How Cuba survived Peak Oil. Laat zien hoe door de olieschaarste in Cuba weer een gezonde landbouw is teruggekomen omdat er niet meer gegrepen kon worden naar dure kunstmest en pesticiden. 
 • The real dirt on Farmer John – it ain't easy being green. The real dirt on farmer John is het bewogen levensverhaal van een
  excentrieke boer in het midwesten van de VS. Een portret van
  een man die zijn kunstenaarschap en liefde voor het land weet te
  verenigen met de erfenis van zijn familie.
 • A Farm or the Future, een zoektocht naar manieren van landbouw als er geen olie meer is. Geeft een goed inzicht van de invloed en impact van olie op de landbouw.
 • The Coconut Revolution, als je afgesneden bent van grondstoffen, olie en electra dan wordt je vanzelf ECO!

Cafe vanaf 20:30

Daarna wat de avond ons brengt. Neem gitaar, djembe of boek of wat je ook wilt delen mee. Er is een gezellige en warme houtkachel aanwezig. Roken buiten.

Locatie & Vervoer

Ger Cafe is zo'n 14 km ten oosten van Groningen vlakbij Lageland. Laat even weten of je met de auto of fiets komt en waarvandaan je vertrekt. Evt. kun je dan samen rijden/fietsen.

Blijven Slapen

Eventueel kun je ook blijven slapen. Ik heb zelf 2-3 slaapplaatsen en de PIPO wagen op het terrein kan ook gehuurd worden voor 10€ pp.

Aanmelden

Meld je evan vooraf aan zodat ik weet hoevel mensen er komen. Aanmelden kan door een mail sturen naar gercafe@zelfbewustleven.nl.

4 thoughts on “Ger Cafe – zaterdag 30 oktober

 1. Ik ben erg geinteresseerd in een volgende bijeenkomst.
  Probeer al jaren zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven.
  Ik kan pompoensoep, humus en appeltaart inbrengen.
  Groet Inge Nijhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*