Simpelweg Rauw!

Een tijdje geleden ben ik geïnspireerd geraakt door de documentaire 'Simply Raw'. Hierin moeten deelnemers die allen diabetes hebben een maand lang rauw voedsel eten. Aan het eind van deze maand blijkt vrijwel iedereen een normale bloedsuikerspiegel te hebben, dus heen diabetes meer! Zie hier de documentaire.

Het voedingspatroon dat wij kennen, waarin veel koolhydraten (zetmeel), suiker en vlees is niet echt goed voor je lichaam. Ook de combinatie van eiwitten (vlees), groenten en koolhydraten in één maaltijd is niet erg gezond. Beter is eiwitten en groente of zetmeel en groente en dus nooit eiwitten en zetmeel tegelijk. Ik heb een tijdje geleden besloten veel meer rauw te gaan eten. In de middag eet ik nu minder of helemaal geen brood maar een salade met evt. een boterham. Ik eet meer fruit en ook s'avonds meer rauwe salades. En ik moet zeggen het bevalt goed, zeker ook om het geleidelijk te doen. Gewoon heel langzaam stapje voor stapje. En het grappige is dat ik nu maanden verder ben en het gevoel heb al enorme stappen genomen te hebben. Ik ben zelfs een aantal kilo afgevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*