Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil

Nadat in 1990 Cuba was afgesneden van olie hebben de inwoners naar creatieve oplossingen gezocht om de plotselinge schaarste aan voedsel en middelen op te vangen.  Deze documentaire toont hoeveel efficiënter we kunnen omgaan met schaarse middelen maar ook hoeveel beter we dan zorgen voor moeder aarde en voor elkaar.  En niet alleen dat. Het is al langer bekend dat in de moderne landbouw voor elke joule energie die we oogsten er 10 joule aan energie moeten instoppen, bestaande uit transport,machines en kunstmest. Als nekslag wordt de grond ook nog eens steeds onvruchtbaarder en hebben we steeds meer kunstmest en kunstgrepen nodig. Deze inspirerende documentaire laat zien dat het ook anders kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*