Moreel Failliet

Helaas moet ik dit keer iets droevigs kwijt. De recente gebeurtenissen, waarbij zwaar gewapende Israëlische militairen gewelddadig een humanitair konvooi bestormden, zijn op zijn zachts gezegd treurig.

De Raad van Ouderen met onder andere Nelson Mandela en Desmond Tutu, heeft de Israëlische actie een van de ergste mensenrechtenschendingen heden ten dage genoemd. Amnesty International heeft deze actie als een schaamteloze schending van het Internationale recht betiteld.

Toch heeft de Nederlandse regering als enige samen met Italië en de VS een oproep van de VN tot de instelling van een Internationaal onderzoek afgewezen. Terwijl maar liefst 32 landen voor deze oproep stemden. Dit beleid komt hoofdzakelijk van de CDA en ChristenUnie, beide christelijke partijen. Ze hebben dus zelfs tegen een Internationaal onderzoek gestemd! In mijn ogen een moreel failliet van partijen als de CDA en ChristenUnie en natuurlijk de staat Israël.

Een petitie om een Internationaal onderzoek in te stellen kan hier worden getekend.

One thought on “Moreel Failliet

 1. Tsja, ik denk dat het enige wat zou kunnen helpen een nieuwe Gaza Flotilla is.
  En dan nog één
  En dan nog één
  En dan nog één
  Net zolang totdat het kwartje valt en de staatsman tussen al zijn redevoeringen door over strategie, soevereiniteit, internationaal recht, verdragen en terrorisme zijn ogen open ziet gaan voor het enorme leed dat Gaza heet, een tragedie die ons allen treft. Dit is allang geen gewetensvraagstuk meer. Dit is pure wanhoop. Liefde / bewustzijn / openheid is de enige weg, maar ook het enige perspectief aan het einde van welke horizon dan ook.
  Ik heb de petitie ondertekend, om mijn mening te ventileren en omdat ik erachter sta, maar niet omdat ik erin geloof, niet omdat mijn hart of mijn ziel daardoor tot rust komt. Ik wil mijn karma niet langer afstemmen op deze hybride en virtuele belevingswereld van macht, geld en dogma's.
  Israël is een land vol met mensen die halve concepten zijn geworden doordat hun identiteit zo zwaar weegt op hun innerlijke zelf, schimmen van prachtige zielen die verzwelgen onder de enorme druk van een oeverloze angst, die voor mij heel moeilijk te verklaren is (en dat is prima). Ik ken geen volk waarbij grootspraak zo overheerst en vertrouwen in het nu en het zijn tot zo een dieptepunt is gedaald.
  Ik en mijn broer hebben er dit jaar bewust voor gekozen niet daarheen te gaan en ons ieder op ons eigen proces te richten. Ik vind het heel erg wat er met de Gaza flotilla is gebeurd. En ik vind de opstelling van de Nederlandse staatslieden ook een moreel failliet. Maar ik ben blij dat de moraal failliet gaat, net zo failliet als de economie, godsdienst en uiteindelijk ook de staat in zijn huidige vorm.
  Ik hoop dat deze nieuwe crisis in Gaza je niet teveel van je stuk brengt. Want dat had het met mij bijna gedaan. Er zullen nog wel veel van dit soort beproevingen volgen. Ik heb geen zin meer om me daardoor af te laten leiden.
  Omar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*