Hoe je zelf eenvoudig een Dome bouwt

Onlangs was ik op bezoek bij Ecovillage Lammas alwaar Nick, een creatieve vrijwilliger, een Dome tent bij zich had die hij zelf had gemaakt van dikke takken en afgezaagde stukken rioleringspijp. Nick heeft een tweedehands canvas doek van zware kwaliteit gekocht om eroverheen te drapperen. Gewoon rechthoekig dat bij de rondingen gewoon overelkaar heen gevouwen wordt. Een bijkomend voordeel is dat je voldoende doek over hebt om een luifel te maken. De ingang kies je op een plek uit de wind door gewoon een stuk doek omhoog te vouwen. Hoe supergaaf en simpel! En dat alles in 2 uurtjes opgezet. 

De Dome is supersterk vanwege zijn ronde vorm en wind krijgt er weinig vat op. Als ik tijd heb ga ik er een voor mezelf bouwen. Hieronder een foto. Nick had kopietjes bij zich met de gebruiksaanwijzing van het 'Centre of Alternative Technology'. De handleiding is in het engels en hier te downloaden.

One thought on “Hoe je zelf eenvoudig een Dome bouwt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*