Verslag vrijwilligersweek bij Ecovillage Lammas

Onlangs zag ik de dvd 'Ecovillage Pioneers'. Dit gaat mede over een groep mensen, genaamd Lammas, die in Engeland een ecovillage willen neerzetten op basis van de principes permacultuur, duuzaamheid en kleinschaligheid.

Op een landelijk gelegen plek in Glandwr, Pembrokeshire te Wales, bevindt zich het domein van 'Lammas'. Het landgoed is ruim dertig hectaren groot en biedt plek aan negen families die ieder ongeveer twee hectaren grond tot hun beschikking hebben. De rest van het land is voor gezamenlijk gebruik. Hierop staat bos waar de bewoners hout, voor de kachel en het bouwen van hun huizen, uit betrekken. Op stapel staat de bouw van een gemeenschapshuis waarin gezamenlijke activiteiten worden ontplooid en bezoekers worden ontvangen.

2 thoughts on “Verslag vrijwilligersweek bij Ecovillage Lammas

  1. Hoi Louis,
     
    Waar sta je met je jurt? Ik heb zelf ook in een jurt gewoond en woon nu weer in een 'gewoon' huis. Het blijft altijd trekken, het buitenleven. Misschien kan ik een keertje bij je komen kijken?
     
    Groetjes Chantal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*