The Permaculture Concept

Bill Mollison is de vader van het Permacultuur concept. In de volgende 6 delige documentaire zet hij overtuigend uiteen waarom Permacultuur “de enige juiste ” oplossing is als antwoord op de huidige landbouw en monolcultuur. Permacultuur is een ontwerpconcept waarin de onderlinge samenhang van alle elementen die in de natuur voorkomen centraal staat. Ipv. te strijden tegen de natuur met persticiden en het met veel energie aanvullen van de natuur (kunstmest, aardolie) wordt het maximale uit de natuur zelf gehaald. Ik ben zelf zo ondersteboven van het hele concept dat ik een Permacultuur opleiding wil gaan volgen en Permacultuur centraal wil gaan stellen in mijn leven. Zie hier deze zeer inspirerende documentaire.

Een andere zeer inspirerende documenaire over Permacultuur is ‘A Farm for the Future‘.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*