Duurzame electriciteit

Electriciteit

Plan is om zoveel zonnepanelen bij mijn Ger te installeren als nodig voor mijn totale elektriciteitsverbruik. Op dit moment mak ik gebruik van de electra van de mini-camping waar ik woon. Zij draaien bijna volledig op zonne-energie. Ze hebben namelijk 150 zonnepanelen. Dus op dit moment is mijn elektriciteit behoorlijk duurzaam. Ook heb ik zo min mogelijk energieverbruikende aparaten, nl:

  • A++ Koelkast, dit is de meest zuinige koelkast en verbruikt 20W per uur. Dit is mijn grootverbruiker.
  • 3 spaarlampen, 2 van 7 watt en 1 van 11 watt
  • 1 laptop die vergeleken met een gewone computer heel zuinig is, nl. 60 Watt.
  • Printer, wattage doet er niet toe want hij staat vrijwel nooit aan.
  • Broodbakmachine, deze verbruikt 400 watt per brood. Dat is vrij veel. Echter bak ik maar 1 x per 3 dagen een brood. Dus dat is dan 130 watt per dag.

Ik heb een analoge energiemeter. Zo eentje die nog steeds wel in oudere huizen hangen. 17 augustus heb ik die meter geinstalleerd. Totaal heb ik sinds die datum 91,7 Kw gebruikt. Dat is 91,7 / 146 dagen is 628 Watt per dag. Dat is 229 Kwh. Het gemiddeld elektriciteitsverbruik van een eenpersoons huishouden is 2200 Kwh. Mijn elektraverbruik is dus bijna 10 x zo laag als een gemiddeld eenpersoons huishouden. Niet slecht, al zeg ik het zelf (-; Ik heb dan ook bijvoorbeeld geen wasmachine of afwasmachine. De was doe ik met de hand. Daar kom ik later nog op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*