Drinkwater

Zonder water geen leven op aarde

Zonder water is er geen leven mogelijk op aarde. Water is dus eigenlijk kostbaarder als goud. Waarom verspillen we het dan? We hebben er genoeg van en het is spotgoedkoop. Meer dan een miljard mensen hebben echter geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. Door klimaatverandering en toenemend watergebruik voor landbouw en productie komt de watervoorziening voor zowel de rijke als arme landen op de lange termijn onder druk te staan. Reden genoeg om zuinig met water om te gaan. Met slimme oplossingen kan dat. Zoals bijvoorbeeld een waterloos toilet of een waterbesparende douchekop. Maar bijvoorbeeld ook natuurlijke waterzuivering zodat er geen dure riolen en waterzuiveringsinstallaties nodig zijn. Op deze manier kunnen wij ook arme landen leren efficienter met het beschikbare water om te gaan.

Zuinig met water

Momenteel gebruik ik het water van het terrein waar ik op sta.  Ik vul mijn tankje van 14 liter in die ik vervolgens onder mijn aanrecht plaats. Het kraantje stuurt een dompelpompje aan dat in het tankje hangt.  Ongeveer 1 x per 2 dagen moet ik de tank weer bijvullen. Ik merk dat ik nu veel zuiniger met water omga.  Anders moet ik namelijk om de haverklap het tankje weer bijvullen.  Voordeel is dat ik het kraantje kan regelen zodat er een klein piesstraaltje uit komt. In de toekomst wil ik graag regenwater omzetten in drinkwater middels een omgekeerde osmose filter.  Omgekeerde Osmose is een techniek waarbij watermoleculen door een membraan worden geperst. Deze filters zijn voor zo’n 500 euro te koop in de winkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*