Het reilen en zeilen op mijn nieuwe plek

Ik zit inmiddels 2 maanden op mn nieuwe plek. Er is een hoop gebeurd. Veel werk verzet, veel nieuwe contacten en veel stress gehad.  Het landen op een nieuwe plek, zo heb ik gemerkt, is een hele uitdaging.  Er “moet” van alles, zo maakt mijn mind me wijs.  Dit zorgt voor innerlijke onrust en mijn lichaam reageert daar op met moeheid als gevolg. Gelukkig wijst de natuur om me heen er op waar het werkelijk om gaat. Om het zijn in het nu. In de natuur is geen haast. Toch blijft het een hele opgave om dat te manifesteren.

Naast mijzelf verblijven er op dit moment nog een aantal andere mensen op het terrein. Inmiddels heb ik een heel goed contact met een aantal en dat is heel fijn. Je helpt elkaar als er wat is, je hebt aanspraak. Ook heeft ieder zijn mooie unieke vaardigheden en manier van omgang. Mooi om te zien dat je zo veel van elkaar kunt leren. Langzaam komt er een gemeenschapsgevoel. Strubbelingen zijn er ook en de uitdaging is om hier goed mee om te gaan. Heel leerzaam en spannend allemaal.

Ondanks dat ik veel hulp heb gekregen van verscheidene lieve mensen, met van alles en nog wat, is een patroon dat ik tegenkom,  het alleen doen van dingen. Daar ben ik heel goed in. Van het uitzoeken tot het uitvoeren. Echter wordt ik er niet meer vrolijk van om alles alleen te doen en merk ik dat vaker samen dingen doen gewoon veel fijner is. Je stimuleert en inspireert elkaar. 1 + 1 is 3. Uiteraard is het ook wel eens minder maar daar ligt dan ook de uitdaging om open te communiceren en grenzen aan te geven. Ook niet makkelijk. Toch ligt daar ook mijn groeipad.

Daarom bij deze een oproep aan jullie. Heb je zin om mee te helpen, wees welkom. In ruil heb ik hier een hele mooie plek waar je zelf kunt ervaren hoe het is om dichter bij de natuur te leven. Kortom je krijgt een inkijk in het reilen en zeilen  van mijn leventje.Er staat van alles op stapel. Het afbouwen van mijn tuinhuisje met Sedum dak. Het installeren van een dakgoot van berkenschors, wateropvang en een bio-zandfilter. Het werk in de tuin, zaaien, wieden enzovoort. Het bouwen van een kippenhok. Noem maar op.  Groente voor het eten en de soep halen we zoveel mogelijk uit het bos. Waarschijnlijk ga ik ook een aantal leer-ervaar-meewerkweekenden organiseren. In de tussentijd neem even contact op als je 1 of een paar dagen wilt komen en dan kijken we wat voor beide uitkomt.

2014-05-13 15.01.04o

SAMSUNG

Thnx Paul en Dyvia voor het meehelpen!
2014-05-07 17.20.41o

2 thoughts on “Het reilen en zeilen op mijn nieuwe plek

  1. Wat leuk om te zien dat je bent verhuist naar drenthe Ben benieuwd waar je nu zit en of je nog een duurzaamheids cafee hebt.
    Ik hoor het anders wel

    Met een gezonde groet

    Jos Schlaman

  2. Hallo Louis,
    Fijn dat je een mooie plek hebt gevonden! Het lijkt me erg leuk om een keertje langs te komen en ik wil je met alle plezier een keer helpen.
    hartelijke groet, Harma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*