Nooit meer kerncentrales

Japan is een schrijnend voorbeeld van wat er fout kan gaan terwijl veiligheidsexperts en politici ons altijd op het hart hebben gedrukt dat alles veilig was. Nu zul je zeggen, in Nederland komt er geen aardbeving of tsunami. Maar hoe zeker weet je dat? En misschien kunnen er nog wel andere dingen fout gaan. Wat te denken van vliegtuigen die op een kerncentrale neerstorten of terroristische aanslagen.

Is het je waard om het risico te nemen dat alles en iedereen waar je om geeft radioactief besmet raakt en nooit meer voet op eigen land kan zetten. Natuurlijk is het je dat niet waard. Echter zijn het de belanghebbenden, waaronder bedrijven en politici die economie voorop zetten, die ons willen laten geloven dat alles veilig is. En dat is het dus nooit te garanderen. Daarom moeten we ook nooit meer kerncentrales gaan bouwen en de huidige centrales sluiten.

Elk half uur valt er op het aardoppervlak genoeg zonlicht om de wereld een heel jaar van energie te voorzien.

Nu is deze zonne-energie al te oogsten met vele technieken. Enige probleem is dat we het te duur vinden omdat we liever ons geld uitgeven aan luxe producten en bezigheden. We nemen dus heel veel risico door het niet te doen. Wil je argumenten horen en zien of duurzame energie wel de oplossing is kijk dan eens naar de documentaire 'Here comes the sun'.

[thumbshot url=http://tegenlicht.vpro.nl/backlight/here-comes-the-sun.html]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*